Kuchnia u Kowalskiej. Od Pani Kuchcikowej
Dzisiaj tak inaczej. Tak
prosto, pięknie i smacznie. Tradycyjne ziemniaczki można również
tak pięknie upiec. Do przygotowania tej "potrawy"
potrzebne nam:
- ziemniaki :)
- olej
- sól i ulubione przyprawy (np. papryka, zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
Kroimy surowe ziemniaki co ok. 2 milimetry przez
całą długość (uważamy, żeby nie przeciąć ich przy końcach).
Układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy olejem każdego
ziemniaczka i posypujemy solą i innymi przyprawami.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
około 50-60 minut. Jeśli nasz piekarnik ma taką możliwość to
ostatnie 10 minut pieczemy sam spód.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz